googlef4e38cd95125720f.html

Faalangsreductie

Wat is Faalangsreductie nu precies?

Letterlijk betekenis van het ‘verminderen van de angst om te falen’. In de training krijg je inzicht in oorzaken en handvatten hoe jij anders met onzekerheid om kunt gaan en het om te buigen naar (zelf)vertrouwen.


Faalangsreductie bij VitaCara

Als je kind goed in zijn vel zit, is het krachtiger naar zijn omgeving. Onze uitgangspunt is bieden van veiligheid om het kind vervolgens positief uit te dagen. De focus ligt op creëren van een positief zelfbeeld, zelfrespect en zelfvertrouwen.

De faalangsreductie training omvat:

 • Intake
 • Trainingen
 • Eindevaluatie

Faalangstreductie

Elk kind is een kunstenaar. De vraag is alleen: hoe blijft het een kunstenaar als het groot wordt” – (Pablo Picasso)

Elk mens(enkind) heeft een eigen interne strategie om de weg te vinden in het verwerken van prikkels. Onder invloed fysieke- of psychische klachten kunnen in deze verwerking problemen ontstaan. Met behulp van verschillende technieken, wordt je begeleidt in het vinden van de basis bij jezelf. Door met zelfvertrouwen die strategie te vinden die voor jou het beste is. Waar het beeld verandert, veranderd ook het gevoel hierbij. Er ontstaan mogelijkheden in het maken van eigen keuzes.  Je wordt gewaar van je eigen potentieel.

Op een ontspannen manier, waarbij oefeningen worden afgewisseld met activiteit gaan we samen aan de slag.  Deze training traject bestaat 6 tot maximaal 8 sessies, dit is afhankelijk van de gekozen methode.

Faalangstreductie  training kan o.a. worden ingezet bij:

 • AD(H)D
 • Hoogsensitiviteit
 • Beperkingen in het autistisch spectrum
 • Dyslexie / dyscalculie
 • Angsten / fobieën
 • Concentratie-en leerproblemen
 • Pestgedrag

Over Vitacara

 • Hoge klanttevredenheid
 • Persoonlijke benadering
 • Uitvoerige nazorg

Ervaring vanuit de praktijk

“Echt gaaf hoor, jammer dat het alweer voorbij is.”

Sam – 8 jaar


Tarieven faalangst reductie training

Sessies faalangst reductie trainingTarief
Intake (90 min)€ 90,-
Vervolgsessies€ 80,-*

Controleer de vergoedingsmogelijkheid:
* Via Zorgverzekeraars mits u aanvullend verzekerd bent
* Via de belastingdienst als ziektekosten, vraag uw belastingconsulent wat de grens is voor u
* Via de belastingdienst als scholingskosten of training waarbij u aangeeft te investeren in loopbaan ontwikkeling of verbetering
* Via uw werkgever en het UWV de trainingen laten betalen vanuit een zgn. IRO(individuele Re-integratie Overeenkomst)
* Hebt u een uitkering vraag naar de mogelijkheden bij uw uitkeringsinstantie m.b.t. herstel en re-integratie voor een IRO overeenkomst. Zie info www.uwv.nl en www.kiesjereintegratie.nl
* U kunt me vrijblijvend advies vragen naar de genoemde mogelijkheden, of individuele begeleiding

Tevens kunt u de lijst van zorgverzekeraars met betreffende vergoedingen vinden op de site  www.batc.nl.

Betalingen
Na elke sessie ontvangt u een factuur. Alle consulten dienen contant of via de bank te worden voldaan. De factuur kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar.

Annuleringbatc
Wij begrijpen dat het voor kan komen dat u onverwachts verhinderd bent. Wij vragen u op werkdagen minimaal 24 uur van te voren te annuleren. Voor de afspraken op maandag geldt, afmelden vrijdag voor 12.00 uur. Spreek, indien wij niet bereikbaar zijn, zo nodig in, op de voicemail van het mobiele nummer. Bij niet tijdige annulering zijn wij genoodzaakt de door u gereserveerde tijd in rekening te brengen.

BATC zorgverlener
De stichting BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument) registreert, accrediteert en certificeert therapeuten, artsen en organisaties in de natuurgerichte gezondheidszorg. Registratie biedt bescherming, ondersteuning en geloofwaardigheid.


Contactformulier