googlef4e38cd95125720f.html

Neurofeedback

Wat is Neurofeedback?

Het is een trainingsmethode waar je hersenen worden getraind (breinfitness). Met het NeurOptimal systeem wordt het centrale zenuwstelsel getriggerd om zo optimaal mogelijk te functioneren, onder verschillende omstandigheden. Feedback betekent terugkoppeling. De informatie die de persoon geeft wordt dmv sensoren geregistreerd, de terugkoppeling vindt plaats dmv geluid en beeld. En je hoeft zelf helemaal niets te doen!!

Tijdens de training zit je in een comfortabele stoel kijkend naar een filmpje op het beeldscherm of relaxed naar muziek te luisteren, het gaat vanzelf. Neurofeedback is een snelle en effectieve methode met hele mooie resultaten.


Neurofeedback bij Vitacara

Neurofeedback is een innovatieve methode om met de unieke NeurOptimal® techniek een krachtig, diepgaand herstel en persoonlijke transformatie te genereren.

Tijdens de sessie krijg je informatie over je hersenactiviteit. Deze activiteit wordt gemeten met speciale sensoren op het hoofd.  Als er ergens in het hele systeem teveel of te weinig activiteit optreedt, dan stoppen beeld en geluid voor een fractie van een seconde. Dit is de feedback en de informatie voor de hersenen. De hersenen reageren hier op een natuurlijke wijze op door weer een meer stabiel hersengolf patroon te zoeken zodat beeld en muziek weer doorlopen. Een bijzondere eigenschap van de hersenen is dat zij in staat zijn veranderingen te signaleren, zich te reorganiseren en te gaan zoeken naar een meer stabieler evenwicht en daarvan te leren.

Hiervoor is een speciaal computer programma ontwikkeld. Dat op onbewust vlak te werk gaat en die gebieden opzoekt die uit balans zijn. Tijdens een trainingssessie zijn er al veranderingen te zien. Het eerste wat opvalt na een training is dat je al meer ontspannen bent. Aanvullende informatie is ook te vinden op www.breingoed.nl

Dit systeem traint de hersenen om het volledige potentieel te benutten. Met als resultaat een betere mentale, fysieke, emotionele balans. Het is geschikt voor jong en oud. Neurofeedback is bijzonder effectief bij o.a.:

 • Slapeloosheid
 • Concentratieproblemen (ook ADHD)
 • Vermoeidheid
 • Depressie en angst
 • Burnout

Om optimaal resultaat te verkrijgen, wordt gedurende vier weken gestart met twee wekelijkse sessies, daarna worden deze uitgebreid naar één sessie per week. Na 10 sessies vindt een tussenevaluatie plaats om zondig bij te sturen of de sessies aan te vullen met ontspanningsoefeningen, voedingssuppletie of anderszins.

Over Vitacara

 • Hoge klanttevredenheid
 • Persoonlijke benadering
 • Uitvoerige nazorg

Ervaring vanuit de praktijk

“Heerlijk ontspannen, ik hoefde niets te doen of te zeggen en toch waren mijn hersenfuncties verbeterd. Ik slaap inmiddels weer als een roos!”

Leendert – 44 jaar


Tarieven neurofeedback training

De neurofeedback trainingen omvatten:

 • Intake
 • NFB training sessie
 • Tussenevaluatie
 • Eindevaluatie
 • Checkup
 • Tarieven

Tarieven Neurofeedback training

Sessies neurofeedback trainingTarief
Intake (90 min)€ 95,-
Vervolgsessies (los)€ 85,-
10 sessie kaart (vooruit te voldoen)€ 750,-
20 sessie kaart (vooruit te voldoen)€ 1350,-
Korte sessies (30 min.) in overleg€ 42,50

Controleer de vergoedingsmogelijkheid:
* Via Zorgverzekeraars mits u aanvullend verzekerd bent
* Via de belastingdienst als ziektekosten, vraag uw belastingconsulent wat de grens is voor u
* Via de belastingdienst als scholingskosten of training waarbij u aangeeft te investeren in loopbaan ontwikkeling of verbetering
* Via uw werkgever en het UWV de trainingen laten betalen vanuit een zgn. IRO(individuele Re-integratie Overeenkomst)
* Hebt u een uitkering vraag naar de mogelijkheden bij uw uitkeringsinstantie m.b.t. herstel en re-integratie voor een IRO overeenkomst. Zie info www.uwv.nl en www.kiesjereintegratie.nl
* U kunt me vrijblijvend advies vragen naar de genoemde mogelijkheden, of individuele begeleiding

Tevens kunt u de lijst van zorgverzekeraars met betreffende vergoedingen vinden op de site  www.batc.nl.

Betalingen
Na elke sessie ontvangt u een factuur. Alle consulten dienen contant of via de bank te worden voldaan. De factuur kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar.

Annuleringbatc
Wij begrijpen dat het voor kan komen dat u onverwachts verhinderd bent. Wij vragen u op werkdagen minimaal 24 uur van te voren te annuleren. Voor de afspraken op maandag geldt, afmelden vrijdag voor 12.00 uur. Spreek, indien wij niet bereikbaar zijn, zo nodig in, op de voicemail van het mobiele nummer. Bij niet tijdige annulering zijn wij genoodzaakt de door u gereserveerde tijd in rekening te brengen.

BATC zorgverlener
De stichting BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument) registreert, accrediteert en certificeert therapeuten, artsen en organisaties in de natuurgerichte gezondheidszorg. Registratie biedt bescherming, ondersteuning en geloofwaardigheid.


Contactformulier