googlef4e38cd95125720f.html

Dyslexie training

Wat is dyslexie nu precies?

Dyslexie is een vorm van informatieverwerking die wordt gekenmerkt  door (ernstige) problemen met het kunnen verwerken/lezen van woorden. Een klein percentage van de Nederlanders heeft last van dyslexie. De oorzaak van dyslexie is te vinden zich in de hersenen. In de meeste gevallen zijn de hersenen onvoldoende in staat om visuele of auditieve informatie optimaal te verwerken. Deze andere verwerking in de hersenactiviteit is bij dyslexie doorgaans linksachter in de hersenen te vinden. Daar is dan tragere hersenactiviteit waar te nemen.

In 4 praktische en 4 mentale/coach sessies wordt met behulp van visuele-en bewegings oefeningen getraind in het goed ordenen van letters en lettercombinaties. Daarnaast leer je om je hoofd op te ruimen en te focussen.

Door deze training aan te vullen met neurofeedback breintraining wordt de hersenactiviteit van de gebieden die bij taalverwerking worden gebruikt in balans getraind.  Waardoor het brein en dus ook de gebieden die de taalverwerking verzorgen effectiever kunnen functioneren.  Met als positief resultaat betere concentratie, betere focus en veerkracht!

 


Dyslexie training bij VitaCara

Omdat de ervaring heeft geleerd dat kinderen informatie beter oppakken als er een uitdagend en afwisselend programma wordt aangeboden. Mix ik oefenen en leren door elkaar met actieve en mentale beweging. Hierdoor is het kind beter gefocust en leert het zonder dat het belastend is. Wel is er een vaste structuur. Verder is het optioneel een deze training te combineren met Neurofeedback breintraining.

Ik leer krachtig anders’

Direct resultaat. Doordat we de lesstof op de juiste manier aanbieden aan de leerling. Kun je zien dat deze leermethode werkt. Dus geen eindeloos traject zonder resultaat, als we overschakelen naar het juiste informatiesysteem (visueel) wordt de lesstok direct begrepen en onthouden. Het kind voelt zich weer begrepen, hierdoor worden veel problemen op school en met gedrag opgelost.

Tijdens de training kunnen bijvoorbeeld leerlingen met een taalprobleem, woorden foutloos spellen. Van voor naar achter, maar ook van achter naar voor. Simpelweg omdat ze het woord als woordbeeld hebben opgeslagen. Denk je nu: “Hmmm… direct resultaat is te mooi om waar te zijn…” Je hebt niets te verliezen, je merkt meteen of het ook voor jou werkt.

De leeftijd om deze techniek aan te leren is vanaf 5 jaar tot 100. Tijdens de training ‘Ik leer anders’ leer je zelf de lesstof te vertalen naar beelden zodat het wel binnen jouw informatiesysteem past. Deze techniek leer je zelf toepassen binnen vier sessies! Jonge kinderen leren de techniek samen met hun ouders.De informatie krijgt een vaste plek in het hoofd. Hiermee krijgt je grip op het opslaan, verwerken en onthouden van de aangeboden leerstof en kan je bij toetsing de informatie makkelijk terug vinden in je geheugen. Dit geeft ook rust in je hoofd.

De basistraining leert je om informatie te vertalen naar JOUW informatiesysteem: visueel. Dit kun bij bijna alle vakken op school gebruiken. Je zult zien dat je na de training meer ruimte in je hoofd hebt, het voelt “opgeruimd”. Hierdoor heb je meer plaats voor leuke dingen!

Tijdens de aanvullende Neurofeedback breintraining worden de hersenen verder getraind en het mooie is dat deze training gebeurt vanuit een heerlijke relaxfauteuil!

Inhoud basistraining

 • Basisinformatie leren opslaan via beelddenken:
  • informatie op juiste wijze ordenen (beter onthouden)
  • alfabet en woorden (dictee)
  • cijferveld en tafels
 • Informatiesysteem testen en leerstrategie bepalen.
 • Rust en ruimte creëren.

Inhoud aanvullende breintraining met Neurofeedback

 • Basismeting hersenfrequenties
 • Breintrainingsessies
 • Eindevaluatie en meting

De coaching van kinderen omvat:

 • Intake
 • Trainingsessies (4 á 8)
 • Checkup na 4 maanden

 

Over Vitacara

 • Hoge klanttevredenheid
 • Persoonlijke benadering
 • Uitvoerige nazorg

Ervaring vanuit de praktijk

“Siem vond school vooral saai, omdat hij zich moeilijk kon concentreren en het lezen ging steeds slechter. Met de oefeningen en spelletjes bij Marleen zag ik hem veranderen. Hij vindt het leuk om woordjes in zijn hoofd op te slaan!”

Siem – 9 jaar


Tarieven dyslexie training

Sessies dyslexie trainingTarief
Intake€ 90,-
Vervolgsessies€ 80,-*

Controleer de vergoedingsmogelijkheid:

* Via Zorgverzekeraars mits u aanvullend verzekerd bent
* Via de belastingdienst als ziektekosten, vraag uw belastingconsulent wat de grens is voor u
* Via de belastingdienst als scholingskosten of training waarbij u aangeeft te investeren in loopbaan ontwikkeling of verbetering
* Via uw werkgever en het UWV de trainingen laten betalen vanuit een zgn. IRO(individuele Re-integratie Overeenkomst)
* Hebt u een uitkering vraag naar de mogelijkheden bij uw uitkeringsinstantie m.b.t. herstel en re-integratie voor een IRO overeenkomst. Zie info www.uwv.nl en www.kiesjereintegratie.nl
* U kunt me vrijblijvend advies vragen naar de genoemde mogelijkheden, of individuele begeleiding

Tevens kunt u de lijst van zorgverzekeraars met betreffende vergoedingen vinden op de site www.batc.nl.

Betalingen
Na elke sessie ontvangt u een factuur. Alle consulten dienen contant of via de bank te worden voldaan. De factuur kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar.

Annuleringbatc
Wij begrijpen dat het voor kan komen dat u onverwachts verhinderd bent. Wij vragen u op werkdagen minimaal 24 uur van te voren te annuleren. Voor de afspraken op maandag geldt, afmelden vrijdag voor 12.00 uur. Spreek, indien wij niet bereikbaar zijn, zo nodig in, op de voicemail van het mobiele nummer. Bij niet tijdige annulering zijn wij genoodzaakt de door u gereserveerde tijd in rekening te brengen.

BATC zorgverlener
De stichting BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument) registreert, accrediteert en certificeert therapeuten, artsen en organisaties in de natuurgerichte gezondheidszorg. Registratie biedt bescherming, ondersteuning en geloofwaardigheid.


Contactformulier

2 + 9 =