googlef4e38cd95125720f.html

Relatietherapie

Systemisch werk, familie- & organisatieopstelling

Iedereen verlangt naar een gezond en gelukkig leven met liefdevolle relaties. Maar vaak staat iets dat vervulde leven in de weg. Dat kan een lichamelijk, emotioneel of mentaal probleem zijn. Het kan te maken hebben met o.a. gebeurtenissen die (soms generaties terug) in de familie hebben plaatsgevonden – of langere tijd geleden in de organisatie.

Dan is het belangrijk om naar het hele systeem, de hele familie of organisatie te kijken. Vooral datgene of diegene die mist of wat buiten beeld is geraakt. Systemisch werk is ontwikkeld door Bert Hellinger en gaat uit van de gedachte dat alles met elkaar verbonden is.

Verborgen zaken in een groep of familie inzichtelijk maken

Ieder mens maakt deel uit van verschillende ‘systemen’. netwerken van levende en soms al overleden mensen die bij elkaar horen op grond van familiebanden, vriendschap, een zakelijke connectie (collega’s), enz.

Vooral de familiebanden spelen een belangrijke, vaak generatie-overschrijdende, rol. Een familie-of organisatieopstelling kan problemen op het werk of privé zeer inzichtelijk maken en helpen verborgen belemmeringen te onderkennen en te doorbreken.

Zoals problemen die te maken hebben met een verstoorde dynamiek in de organisatie of het gezin van herkomst. Bijvoorbeeld als het gaat om de plek in de organisatie, leiderschap, angsten, verlangens en schuldgevoelens.


Systemisch werk bij Vitacara

Systemisch werken kun je op verschillende manieren doen. Door middel van een opstelling met representanten, met behulp van materiaal (poppetjes), of door dit te combineren met Aura Soma (kleurentherapie). Waardoor duidelijk wordt wie bij het systeem horen en wie niet. Een opstelling draagt bij tot groei en inzicht, zowel persoonlijk als professioneel. Afhankelijk van de vraag doe ik een voorstel.

Over Vitacara

  • Vergoeding vanuit aanvullende zorgverzekering (géén eigen risico)
  • Meest vernieuwende systemen
  • Meetbaar herstel
  • Niet belastend

Ervaring vanuit de praktijk

“Ik heb inzicht gekregen waardoor ik mij steeds schuldig voelde ten opzichte van mijn partner. Ik merk dat ik mij nu minder verantwoordelijk voel voor de ander en meer voor mijzelf, dat scheelt echt een hoop!”

Lydia – 39 jaar


Tarieven systemisch werken

Een opstelling bestaat uit een combinatie van 3 sessies

Sessies systemisch werkenTarief
Een één op één opstelling€ 250,-
Een opstelling met representanten€ 275,-

Contactformulier