googlef4e38cd95125720f.html

Ervaringen

Om een beeld te geven hoe kinderen, ouders en anderen de begeleiding en trainingen ervaren, Lees een aantal ervaringsverhalen. (uiteraard met toestemming van de ouders en kinderen).

Als kind had ik regelmatig oorontsteking en was benauwd, ook had ik dauwworm. Dit ging wel over, maar de oorklachten bleven. Na veel antibiotica kuren en buisjes gingen die ook over.
Door de jaren heen verergerde mijn benauwdheid, waardoor ik een COPD ontwikkelde. Tot overmaat van ramp bleek ik ook nog eens last van mijn darmen te krijgen. Omdat ik geen leven met allerlei medicijnen voor mezelf wenste ben ik op zoek gegaan in het alternatieve circuit.

Acupunctuur, iriscopie, homeopathie. Het hielp allemaal een tijd, maar toch wilde ik verder. De homeopaat gaf me aan om me eens bij Marleen te laten ‘scannen’. Dat leek me wel spannend. Ik bleek al wel op de goede weg, maar had wat andere supplementen nodig die beter voor mij waren. Deze icm de behandelingen hebben mij de laatste duw gegeven richting herstel. Het gaat top met mij. Ik kom nog 2 keer per jaar voor een check-up bij Marleen en de homeopaat.
Scheelt mij een hoop gedoe met medicijnen, tijd en geld. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Rineke - 36 jaar

Een lieve rustige jongen, met een zeer ingenieuze manier van opslaan van informatie. Sinds een paar jaar zit hij op het speciaal onderwijs. Hij gaf aan meer dan 100 kluisjes in zijn hoofd te hebben. Hierin verzamelde hij alle informatie over lezen, rekenen, geschiedenis en talen. Alleen raakte hij door de grote hoeveelheid informatie ‘de weg kwijt’ in zijn hoofd.

Alleen al het feit dat zijn hoofd opnieuw is ingericht heeft hem rust, ruimte en overzicht gegeven. Zodoende voelt hij zich minder opgejaagd en maakt spontaan grapjes. Ook lukte het hem in 1 sessie het alfabet foutloos te spellen.
Op school merkte de docent dat hij eerder komt met vragen, wat assertiever is.

Tycho - 13 jaar

“Via de site van LIHSK vernam ik van de methode van ‘Ik leer anders’ en was meteen erg benieuwd om hier nog meer over te weten. Gezocht naar een coach in de omgeving en ben bij Marleen terechtgekomen, dit klikte goed met onze zoon Youp (10 jaar).

Na een kleine test werden onze vermoedens bevestigd dat Youp een rasechte beelddenker is. In de eerste sessie heeft hij zijn hoofd getekend en hebben we orde geschapen. Verder zijn er aparte kamers gemaakt voor taal en rekenen, een kamer voor leuke en stomme dingen en een prullenbak waar alle woorden, die er niet goed in stonden, in kunnen. Als Youp zijn ogen sluit gaat hij er zo naar toe en ziet deze ruimte voor zich.

In de trainingen heeft hij er o.a. het alfabet, de tafels en het honderdveld in gezet. Ook begrijpt hij nu hoe hij kan automatiseren en begrijpt hij de (on)logica van de klok. Na elke sessie zag ik Youp steeds meer opbloeien. Hij durft meer en wordt meer ondeugend. Heel af en toe vergeet hij nog wel om zijn ‘hoofd’ op te ruimen. Maar daar help ik hem graag bij.

Ik ben blij dat deze training zo’n positief effect heeft gegeven voor onze Youp. Zeer aan te bevelen.”

Youp - 10 jaar

Erge last van hooikoorts en andere allergische klachten. Vooral dat genies en gesnotter was ik nu wel beu. Het leek ook te verergering. Na de testen en de druppels werd het eerst wel even erger, maar gelukkig was het binnen 2 dagen echt verbeterd. Verder moest ik tijdelijk sommige voedingsmiddelen verminderen en vermijden. Door de behandelingen ben ik bijna niet meer gevoelig hiervoor. Ik zit echt weer lekkerder in mij vel en het gekke is dat ik merk dat ik meer zelfvertrouwen heb. Een leuke bijkomstigheid, had ik veel eerder moeten doen. Maar ja, beter laat dan nooit. Marleen bedankt!

Marga - 54 jaar

Kleine Saar van 6. Een meisje wat overprikkeld was door verschillende gebeurtenissen thuis en op school. Ze klaagde veel over buikpijn, kon moeilijk in slaap komen. Ze was bang als ze alleen in haar kamer was; soms ‘zag’ ze iemand. Ook had ze nare dromen. Ze kwam binnen, vastgeklampt aan haar moeder, die zich niet goed raad meer wist in deze situatie.

Spelenderwijs kreeg ik haar vertrouwen en hebben we samen oplossingen gevonden voor nare buikpijn, de onrust die ze voelde en de angst voor wat ze ervaarde in haar slaapkamer. Saar blijft een kind dat positieve bevestiging nodig heeft ter aanmoediging, maar ze durft weer meer.

Samen hebben we een ‘droomverhaaltje’ bedacht om zichzelf te beschermen voor alle externe prikkels. Ook is het inmiddels rustiger op haar slaapkamer en weet ze dat het o.k. is als ze iets of iemand waarneemt.
In deze training/coaching heb ik gebruikt gemaakt van oa. EFT, de MIR methode en ‘Ik ben anders’.

Saar - 6 jaar

Jurre kwam bij mij in de eerste instantie wat teruggetrokken over en gaf vooral korte bondige antwoorden. Het was snel duidelijk dat hij eigenlijk niet zoveel zin had in de zoveelste ‘therapie’. Toen hem duidelijk werd dat hij vooral niets moest en alleen maar mocht, zag ik hem wat meer ontspannen.

Gaandeweg de trainingen hadden we steeds meer gesprekjes en zag ik bij hem een gevoel voor humor. Samen hebben we dan toch flink gewerkt aan de ‘rommel’ in zijn hoofd. Hij weet inmiddels hoe hij zijn omgeving kan aangeven hoe ze hem kunnen helpen en begrijpen.

Na de 4 ‘Ik leer anders’ trainingen heeft Jurre nog een aantal sessie gehad voor zijn hooggevoeligheidVan zijn ouders heb ik begrepen dat het weer de oude meer onbevangen Jurre is zoals hij eerder was.

Jurre - 8 jaar

Een vrolijke speelse blonde meid die prima uit haar woorden wist te komen. Maar volgens eigen zeggen, wel moeite had om de mensen om haar heen te begrijpen. Zelf voelde ze zich ook vaak niet begrepen. Ze had weinig aansluiting met de andere kinderen in de klas. Ook gaf ze aan regelmatig enge dromen te hebben, en vaak had ze het gevoel ‘dingen’ te zien. En dat vond ze wel eng.

Haar ouders geloofde haar gelukkig wel. Maar verder durfde ze er niet over te praten. Volgens haar vader had ze al op 4 jarige leeftijd uitspraken die hem qua wijsheid versteld deed staan. Ook nu kwam ze wijs over.

Ik ben samen met Meike gaan zoeken naar oplossingen voor de problemen die ze ervaarde. Met behulp van een aantal oefeningen, verhalen en een spel is er rust en vertrouwen bij haar ontstaan. Ze voelt zich ook niet meer zo bang omdat ze nu weet hoe ze ermee om kan gaan.

En ik heb ook weer veel van Meike mogen leren.

Meike - 11 jaar

Deze man kwam bij mij via zijn schoonzus die ook bij mijn praktijk was geweest. Hij gaf aan dat hij zijn hele leven het gevoel had gehad anders te zijn, maar dit echter niet goed kon duiden. Op zijn 32e was hij door zijn rug gegaan en had een hernia opgelopen.

Na een operatie ging hij weer vrij snel aan de slag in zijn huidige werk als vertegenwoordiger. Hier had hij het eigenlijk wel naar zijn zin. De contacten met de mensen gingen hem altijd heel natuurlijk en positief af. Maar wat hem geleidelijk aan op ging breken was de voortdurende druk om zijn omzettarget te halen.

Op zijn 36e verjaardag ging bij hem letterlijk het licht uit… In de hierop volgende periode is hij gaan lezen en werd zodoende bekend met de term ‘hoogsensitief’. Hierdoor viel voor hem alles op zijn plek.

In de sessie die Adriaan bij mij in de praktijk heeft gehad, hebben we gewerkt met verschillende methodes (NLP, Systemisch werk, Quantumresponse). Hierdoor kon hij o.a. oude (belastende) overtuigingen loslaten en meer rust en evenwicht ervaren.

In de daaropvolgende periode is er voor Adriaan veel veranderd in positieve zin. Hij heeft inmiddels een andere baan en in zijn vrije tijd is hij actief als coach voor het hockeyelftal van zijn dochter.

Adriaan - 37 jaar

Kwam de eerste sessie met een lief bescheiden glimlach mijn praktijk binnen. Vond alles goed wat ik zei. Gedurende de trainingen van ‘Ik ben anders’ zag ik haar steeds meer zichzelf worden. Zo gedreven als ze was, las ze samen met haar moeder de verhalen en deed o.a. de ‘Sta sterk’ oefeningen.

Na 8 trainingen is het nog steeds die lieve meid, maar inmiddels durft ze nu duidelijker haar grenzen aan te geven. Ook weet ze wat te doen als ze teveel prikkels en onrust ervaart.

En ze is van haar spinnenangst af!

Jolijn - 9 jaar