googlef4e38cd95125720f.html

Traumatherapie

Bij traumatherapie wordt al snel gedacht aan heftige gebeurtenissen zoals oorlog, (sexuele) mishandeling, aanslagen en dergelijke. Uiteraard kunnen deze grote en kleinere trauma’s veroorzaken. Toch doen er zich ongemerkt in ons dagelijks leven ook negatieve ervaringen, lees trauma’s, voor die je kunnen hinderen om ontspannen en met veerkracht leven.

Elk trauma wordt opgeslagen in ons fysieke lichaam, om hiervan los te komen gaat de heling ook via ons lichaam.


Traumatherapie bij Vitacara

Vanuit de persoonlijke overtuiging dat herbeleving van trauma’s onnodige belastend kan zijn, maak ik gebruik van 3-tal zeer effectieve methodes. Soms afzonderlijk en soms combineer ik deze onderling. Elke cliënt is- en reageert anders. Het blijft maatwerk. Deze methodes zijn kortdurend, niet of weinig belastend en er treedt vrijwel meteen klachtenvermindering op. Hieronder volgt een korte toelichting op de methodes die ik inzet.

EFT (Emotional Freedom Techniques)

Is een nieuwe en praktische methode om van je klachten af te komen. Ongeacht of het nu psychische of lichamelijke klachten betreft. Deze methode is gebaseerd op het wegnemen van verstoringen in het energiesysteem van het lichaam. Het vermindert de ergste pijn van traumatische herinneringen, verdriet, boosheid, fobieën en bijna elke emotionele aandoening die je kunt opnoemen. Verder werkt het gewoonlijk snel, langdurig en relatief mild. Omdat EFT werkt via ontspanningspunten van het lichaam (anti-stresspunten), wordt hiervan gebruik gemaakt.
Door het tikken op ontspanningspunten op het lichaam wordt gebruik gemaakt van de meridianen die ook bij de acupunctuur gebruikt worden. Het wordt ook wel ‘acupunctuur zonder naalden’ genoemd.

Gemiddeld zijn er 5 sessies nodig om tot langdurig herstel te komen.

EMDR

Is de meest bekende trauma therapievorm. Hierbij gaat het erom dat het emotie-gevoel tengevolge van negatieve, traumatische ervaringen worden geneutraliseerd. Door te werken aan zal deze haar kracht en emotionele lading verdwijnen of sterk verminderen.

Deze methode is niet weinig belastend, omdat gewerkt wordt met versterkende overtuigingen en binnen de veiligheid van de praktijkruimte in het hier en nu. Er zijn geen langdurige gesprekstherapieën voor nodig. Er wordt gewerkt aan de hand van een duidelijk protocol.

MatriXcoaching

Is een techniek ontwikkeld door Ingrid Stoop, waarbij op effectieve wijze, die praktisch en snel met diverse, fysieke- en /of psychische problemen, zoals o.a. angsten, chaos in het hoofd, concentratieproblemen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de individuele zintuiglijke waarneming.

Het uitgangspunt is dat iedereen een eigen interne strategie ontwikkeld in het omgaan met negatieve gebeurtenissen. Deze strategie kan door deze ervaring niet efficiënt zijn, waardoor er problemen ontstaan. Het doel van deze methode is om deze problemen aan te pakken door gebruik te maken van de eigen kracht en potentieel. Dus te vervangen door een versterkende strategie.

Over Vitacara

  • Vergoeding vanuit aanvullende zorgverzekering (géén eigen risico)
  • Meest vernieuwende systemen
  • Meetbaar herstel
  • Niet belastend

Ervaring vanuit de praktijk

“Al jaren had ik last van een steeds terugkerende nare droom die meerdere keren per week terugkwam. Al na de eerste sessie voelde ik al dat wanneer ik eraan dacht het me niet meer beangstigde. Ik kon echt niet geloven dat ik er vanaf zou zijn. Toch heb ik deze nare droom nog maar één keer gehad en dat is nou alweer 3 maanden geleden.”

Pierre – 41 jaar


Tarieven traumatherapie

Sessies traumatherapieTarief
1e consult (90 min)€ 95,-
Vervolgconsult € 85,-

Contactformulier

Voordelen traumatherapie

  • Effectief bij meer dan 80%
  • Na eerste sessie vermindering van disbalans
  • Kortdurende methode