googlef4e38cd95125720f.html

Over VitaCara

De praktijken van VitaCara bevinden zich in Rekken, op erve ‘t Looveld (gem.Eibergen) in een mooie landelijke groene omgeving waar de rivier de Berkel doorheen stroomt. Bossen worden afgewisseld met mooie vergezichten waar de prachtige boerderijen de blikvangers zijn. En natuurlijk loopt het vee zoveel mogelijk buiten in de natuur. Haaksbergen en Eibergen liggen op 7 minuten rijden en Enschede op 20-25 minuten. De locatie in Enschede bevindt zich in gezondheidcentrum ‘Jannink‘ Binnen dit centrum zijn o.a. huisartsen, fysio-en manueel therapeuten, LIVIO en andere disciplines in de reguliere zorg werkzaam. Op regelmatige basis is er intercollegiaal overleg. Het gerestaureerde straalt een lichte en rustige sfeer uit.

Op de foto’s ziet u een sfeerimpressie van de omgeving en van onze praktijkruimte.


Even voorstellen, Marleen Haverkate

Moeder, echtgenote, positief ingesteld, met humor, inspirator, rechts-breinige linker-breiner, beelddenker, coach, trainer, therapeut, bruggenbouwer…

Werken met mensen is altijd mijn ‘drive’ geweest

Na jarenlange opgedane werkervaring als o.a. verpleegkundige, loopbaan/re-integratie adviseur en manager. Liep ik er tegenaan dat het werk mij te weinig uitdaging bood en dat het mij geen bezieling gaf. Mede door mijn eigen kinderen kwam ik in aanraking met de complementaire geneeskunde. Het raakte mij wat hier gebeurde en ik wist meteen dat ik hier mee van wilde weten.
Ik heb de switch gemaakt om als complementair/natuurgeneeskundig therapeut mijn vaardigheden en talenten in te zetten. Hiervoor heb ik verschillende gerichte (Hbo) opleidingen gevolgd. Hierdoor ben ik een erkend geregistreerde therapeut (BATC, BIG, KTNO).

Vanuit mijn eigen ervaring met onze kinderen en omdat er steeds meer aanvragen kwamen voor begeleiding van kinderen met leer-en ontwikkelingsproblemen, heb ik (na aanvullende scholing o.g.v. kindercoaching en therapie) mijn aanbod uitgebreid. Dit jaar zijn “Looveld Training & Advies en Kanjer in Beeld (kindercoaching) samengevoegd onder de nieuwe naam VitaCara wat dierbaar, kostbaar leven betekent.

Mijn missie en visie

In dit tijdperk van voortdurende actie, snelheid en efficiency. Is het goed de weegschaal in balans te hebben door ook aandacht te geven aan rust en ruimte. Daarin mogen we meer gaan samenwerken en delen. Het leven is inspanning én ontspanning.
Mijn missie is om mensen klein en groot te faciliteren in hun persoonlijke proces in het (her) vinden van eigenheid en zelfvertrouwen om hun mooiste leven te leven. Vanuit hervonden onbevangenheid. Zodat deze stroom positieve impact heeft op ieders omgeving. Ik geloof oprecht vanuit mijn hart dat wanneer we met elkaar ons vanuit liefde en vertrouwen kunnen verbinden. De voedingsbodem wordt gelegd voor “Global Healing”. Het verbeteren van de wereld begint bij jezelf.


Werkwijze

Uitgangspunt van de werkwijze die VitaCara hanteert is gebaseerd op de kracht en de werking van verschillende natuurwetten welke van belang zijn voor het vinden van de werkelijke oorzaak van ziekte en het efficiënt begeleiden van het zelfhelende vermogen van lichaam en geest. VitaCara is een praktijk voor ervaringsgerichte psychosociale therapie en coaching.
Tijdens de sessies onderzoeken ik samen met jou waar mogelijke knelpunten zitten. Ik leer je ze herkennen en reik je mogelijkheden aan om deze te hanteren en/of op te lossen.
Mijn werkwijze is ervaringsgericht en eclectisch (=samenvoegen van het beste uit diverse behandelmethodes). Ik stem deze therapievormen die ik gebruik af op jouw persoonlijke situatie. Alleen door wederzijdse commitment tussen jou en mij ontstaat er voor jou positief resultaat.
Ik streef naar kortdurende begeleiding. Afhankelijk van de complexiteit kunnen 4 tot 8 sessies voldoende zijn. Als de situatie daarom vraagt kan er in onderling overleg een langer traject worden ingezet.