googlef4e38cd95125720f.html

Werkwijze

 

Intake en behandelplan

Tijdens de eerste afspraak is er een uitgebreide intake. Aan de hand van het door jou eerder ingevulde intakeformulier, wordt er verder ingegaan op je klachtenpatroon, voeding- en leefwijze en (eventuele) psycho-emotionele gesteldheid. Bij de volgende afspraak wordt een behandelvoorstel/plan gemaakt en welke werkwijze het meest passend zal zijn.

Afhankelijk van de keuze van de methode zijn er 4 tot 8 behandelingen van belang om tot een langdurig positief resultaat te komen en te behouden. De eerste 2 behandelingen met de bodyscan dienen bij voorkeur binnen 3 weken plaats te vinden. Voor de overige consulten kan de intensiteit variëren, tussen meerdere keren per week (APS therapie, Neurofeedback) tot een aantal keer per 8 weken.

Methode kiezen

De eerste afspraak/intake duurt maximaal 1,5 uur. Afhankelijk van het type consult zal er, indien er voldoende tijd rest, een scan worden gemaakt. De hierop volgende afspraken geven door middel van meting of gesprek inzicht welke mogelijke veranderingen er op fysiek en/of psycho-emotioneel niveau zijn teweeggebracht. Ook bij de andere type consulten (pijntherapie, cognitieve therapie e.a) zal er tussentijdse evaluatie plaatsvinden.

 

*Aanvulling op 5 natuurgerichte principes

Deze zijn gebaseerd op de kracht en de werking van verschillende natuurwetten welke van belang zijn voor het vinden van de werkelijke oorzaak van ziekte en het efficiënt begeleiden van het zelfhelend vermogen van lichaam en geest:

  1. Energie: Zonder voldoende energie in ons lichaam kunnen wij niet tot  herstel komen.Alles in en om ons heen bestaat uit energie. De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Het energetisch systeem, zoals de chakra’s en de meridianen, kan bij een tekort aan energie namelijk niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken.  In de methodes gebruiken we versterkende energiefrquenties om het lichaam zichzelf te herstellen.
  2. Prikkeloverdracht: Traag functionerende zenuwen geven beperkte communicatie in het lichaam. Tijdens het ‘scannen’ wordt inzichtelijk waar de prikkeloverdracht verminderd is en tevens ontvangt het lichaam impulsen om deze te activeren. Bij de APS therapie wordt het lichaam ook op deze manier geactiveerd.
  3. Drainage: Het lichaam dient zich regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast.  Tijdens en na de sessies komen er nog meer afvalstoffen vrij. Als ondersteuning dient er minstens 1,5 liter puur water per dag gedronken te worden. Ook krijg je handvaten in het ‘reiningen’ en loslaten van mentale ballast.
  4. Voeding/vitamines: Goede voeding zorgt voor een goed evenwicht, zowel geestelijk als lichamelijk. Wat wordt opgenomen en wat niet? Tijdens de meting is het mogelijk huidige medicijnen en supplementen te testen. Verder wordt duidelijk welke supplementen er aanvullend van belang zijn voor herstel van de balans.
  5. Psyche: Het bewust worden van gevoel, erkenning geven aan het lichaam en het keren van ziekmakende levenspatronen. Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Om tot een geheel blijvend herstel te komen is het van belang om duidelijk te hebben wat de belemmerende gedrags-en denkpatronen om deze te kunnen en willen doorbreken. Hiervoor maken wij gebruik van methodes als o.a. EMDR. EFT. NLP e.d.