googlef4e38cd95125720f.html

Werkwijze

Intake en behandelplan

Tijdens de eerste afspraak is er een uitgebreide intake. Aan de hand van het door jou eerder ingevulde intakeformulier, wordt er verder ingegaan op je klachtenpatroon, voeding- en leefwijze en (eventuele) psycho-emotionele gesteldheid. Bij de volgende afspraak wordt een behandelvoorstel/plan gemaakt en welke werkwijze het meest passend zal zijn.

Afhankelijk van de keuze van de methode zijn er 4 tot 8 behandelingen van belang voor langdurig blijvend resultaat. De eerste 2 behandelingen met de bodyscan dienen bij voorkeur binnen 3 weken plaats te vinden. Voor de overige consulten kan de intensiteit variëren, tussen meerdere keren per week (APS therapie, Neurofeedback) tot een aantal keer per 8 weken.

Methode/werkwijze kiezen

De eerste afspraak/intake duurt maximaal 1,5 uur. Afhankelijk van het type consult zal er, indien er voldoende tijd rest, een scan worden gemaakt. De hierop volgende afspraken geven door middel van meting of gesprek inzicht welke mogelijke veranderingen er op fysiek en/of psycho-emotioneel niveau zijn teweeggebracht. Ook bij de andere type consulten (trauma-pijntherapie, psychosociale en cognitieve therapie e.a) zal er tussentijdse evaluatie plaatsvinden. Bij begeleiding van minderjarigen is toestemming gewenst van beide ouders, zie download hieronder.