googlef4e38cd95125720f.html

Kind (en ouder) coaching

Wat is kind en ouder coaching nu precies?

Elk kind heeft een eigen interne strategie om de weg te vinden in het verwerken van prikkels. Onder invloed van fysieke- of psychische klachten kunnen in deze verwerking problemen ontstaan. Met behulp van verschillende methodieken wordt het kind – en indirect de ouders – begeleidt in het vinden van de basis bij zichzelf. Door met zelfvertrouwen de strategie te vinden die voor hen het beste is.

Kinderen zijn regelmatig de spiegels voor hun ouders. Door in het verhaal van beiden te gaan, komt er inzicht en volgt er gerichte begeleiding voor het kind en daardoor ook de ouder.


Ouder en kind coaching bij Vitacara

Vanuit jarenlange ervaring in kindercoaching heb ik gemerkt dat deze pas écht effect heeft als de  omgeving mee wordt genomen in het verhaal van het kind. Dus het verhaal van de ouders – verzorgers heeft effect op het gedrag en belevingswereld van het kind. Het één kan niet zonder het ander.

Tijdens de sessies ligt de focus op het kind, terwijl er tussentijds ook gesprekken kunnen zijn met de ouders – verzorgers. Met de wetenschap dat elke ouder – verzorger dingen vanuit liefde en soms onmacht voor zijn/haar kind doet, ligt mijn focus op positieve feedback.

Met behulp van verschillende methodieken wordt het kind – en indirect de ouders – begeleidt in het vinden van de basis bij zichzelf.
Door met zelfvertrouwen de strategie te vinden die voor hen het beste is.

De coaching van kinderen (en ouders-verzorgers) omvat:

  • Intake
  • Persoonlijke benadering
  • Tussen- en eind evaluaties met ouders

Over Vitacara

  • Tevredenheidsgarantie
  • Persoonlijke benadering
  • Uitvoerige nazorg

Ervaring vanuit de praktijk

Het was echt leuk om nou eens samen met mama dingen te doen. We hebben veel gelachen. En één keertje moest mama een beetje huilen, maar dat was niet erg want we hebben geknuffeld.

Kyara – 9 jaar

Wel bijzonder om te zien dat mijn dochter de dingen die ik lastig vond, juist wel doet. Daarin bleek zij mij te triggeren. Ik kan het echt aanbevelen om zo samen met je kind op avontuur te gaan.

Sanne – 42 jaar


Tarieven ouder en kind coaching

Sessies ouder en kind coachingTarief
Intake (90 min)€ 110,-
Vervolgsessies€ 90,-*
*Kinderen t/m 12 jaar€ 80,-

Controleer de vergoedingsmogelijkheid

* Via Zorgverzekeraars mits u aanvullend verzekerd bent
* Via de belastingdienst als ziektekosten, vraag uw belastingconsulent wat de grens is voor u
* Via de belastingdienst als scholingskosten of training waarbij u aangeeft te investeren in loopbaan ontwikkeling of verbetering
* Via uw werkgever en het UWV de trainingen laten betalen vanuit een zgn. IRO(individuele Re-integratie Overeenkomst)
* Hebt u een uitkering vraag naar de mogelijkheden bij uw uitkeringsinstantie m.b.t. herstel en re-integratie voor een IRO overeenkomst. Zie info www.uwv.nl en www.kiesjereintegratie.nl
* U kunt me vrijblijvend advies vragen naar de genoemde mogelijkheden, of individuele begeleiding

Tevens kunt u de lijst van zorgverzekeraars met betreffende vergoedingen vinden op de site  www.batc.nl.

Betalingen
Na elke sessie ontvangt u een factuur. Alle consulten dienen contant of via de bank te worden voldaan. De factuur kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar.

Annuleringbatc
Wij begrijpen dat het voor kan komen dat u onverwachts verhinderd bent. Wij vragen u op werkdagen minimaal 24 uur van te voren te annuleren. Voor de afspraken op maandag geldt, afmelden vrijdag voor 12.00 uur. Spreek, indien wij niet bereikbaar zijn, zo nodig in, op de voicemail van het mobiele nummer. Bij niet tijdige annulering zijn wij genoodzaakt de door u gereserveerde tijd in rekening te brengen.

BATC zorgverlener
De stichting BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument) registreert, accrediteert en certificeert therapeuten, artsen en organisaties in de natuurgerichte gezondheidszorg. Registratie biedt bescherming, ondersteuning en geloofwaardigheid.


Contactformulier

Voordelen van ouder en kind coaching:

  • Verbeterde communicatie
  • Door samenwerking betere hechting ouder-kind
  • Blije kinderen en ouders/verzorgers