Integrale Leefstijlcoaching

Wat is integrale leefstijlcoaching precies?

Vandaag de dag worden we blijvend geprikkeld. We willen voldoen aan verwachtingen,  willen gezond , tijd voor ontspanning en bewegen en ga zo maar door. Er zijn (te)veel ballen om in de lucht te houden. Voor zo’n overload is de mens niet voor gemaakt. Daardoor kunnen we vermoeid raken, gestresst en/of te zwaar.

Om helder te krijgen wat voor jou belangrijk is en waar het bij jou stagneert. coach ik je hoe je een andere focus kan leggen en keuzes kan maken om weer flow te verkrijgen op je dag en je leefgewoontes en welzijn. Zo werk je samen met mij toe naar jouw eigen doel. Ik fungeer als een soort gids of kompas in jou belevingswereld, waarbij jij zelf de bestemming mag kiezen.

 


Leefstijlcoaching bij Vitacara

Vanuit jarenlange ervaring heb ik mijzelf gespecialiseerd om het beste uit diverse coachmethodes te combineren.Mijn manier van coachen is dus bij elk mens anders, want elk mens IS ook anders. Echt maatwerk, maar wel vanuit een bepaalde format. Het enige wat hetzelfde is dat ik na de eerste intakesessie een behandelvoorstel doe, zodat je een beeld hebt van de duur en inhoud van het traject.

Kenmerken van leefstijlcoaching:

 • De focus ligt op het vinden van-en werken naar een doel (van jou zelf). Deze kunnen liggen op het gebied van (meer) energie hebben of rust voelen, meer levensplezier en dergelijke. Er worden geen ziektes of problemen behandelt
 • Samen met onderzoeken wij hoe jou dagelijkse leefgewoontes je kunnen helpen om dat doel te bereiken. Dat kan zijn op het gebied van dagindeling, omgaan met stressprikkels, voeding, slaap of bewegen, maar ook je persoonlijke overtuigingen.
 • Hierbij coach ik je zodanig dat je die gezonde gewoontes traint en zelf begrijpt hoe het bij jou doorwerkt, in jezelf en je leven waardoor je meer veerkracht, vitaliteit en flow zult gaan ervaren in het toewerken naar je doel.

Door inzicht in jou kijk, voelen en reageren op de wereld om je heen, merk en zie je dat ook veel gewoonten ook vanuit eerdere generaties, door opvoeding en persoonlijke ervaringen zijn ontstaan. Door deze om te zetten, creëer je vrijheid en ruimte om met plezier  jouw mooiste leven te (be)leven!

 

Het coachingtraject omvat:

 • Intake -begeleidingsvoorstel
 • coachingsessies (6-8 sessies)
 • Eind evaluatie

Over Vitacara

 • Cliënt houdt altijd de eigen regie
 • Maatwerk, persoonlijke benadering
 • Vergoedingsmogelijkheid zorgverzekeraar

Ervaring vanuit de praktijk

Ik had vaak hoofdpijnklachten en zat in een neerwaartse spiraal. Was niet meer blij met mijn werk en leven. Ik wist niet meer waar te beginnen het was teveel. Al bij de eerste scan herkende ik veel dingen van mijn moeder die ik bijna hetzelfde doe, terwijl ik heel anders ben. Daar bleek het o.a. bij mij te wrikken. Met oefeningen en andere tools heb ik inmiddels meer zelfvertrouwen.

Elke – 32 jaar


Tarieven leefstijl-en scancoaching

Sessies lifescan coachingTarief
Intake (90 min)€ 120,-
Vervolgsessies (60 min)€ 85,-*
Vip pakket 6 sessies€ 500,-*
Basis pakket 9 sessies€ 745,-*

Controleer de vergoedingsmogelijkheid:

NIEUW! Vanaf 2019  wordt integrale Leefstijlcoaching vergoed vanuit de basisverzekering

* Via Zorgverzekeraars mits u aanvullend verzekerd bent
* Via de belastingdienst als ziektekosten, vraag uw belastingconsulent wat de grens is voor u
* Via de belastingdienst als scholingskosten of training waarbij u aangeeft te investeren in loopbaan ontwikkeling of verbetering
* Via uw werkgever en het UWV de trainingen laten betalen vanuit een zgn. IRO(individuele Re-integratie Overeenkomst)
* Hebt u een uitkering vraag naar de mogelijkheden bij uw uitkeringsinstantie m.b.t. herstel en re-integratie voor een IRO overeenkomst. Zie info www.uwv.nl en www.kiesjereintegratie.nl
* U kunt me vrijblijvend advies vragen naar de genoemde mogelijkheden, of individuele begeleiding

Tevens kunt u de lijst van zorgverzekeraars met betreffende vergoedingen vinden op de site  www.batc.nl.

Betalingen
Na elke sessie ontvangt u een factuur. Alle consulten dienen contant of via de bank te worden voldaan. De factuur kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar.

Annuleringbatc
Wij begrijpen dat het voor kan komen dat u onverwachts verhinderd bent. Wij vragen u op werkdagen minimaal 24 uur van te voren te annuleren. Voor de afspraken op maandag geldt, afmelden vrijdag voor 12.00 uur. Spreek, indien wij niet bereikbaar zijn, zo nodig in, op de voicemail van het mobiele nummer. Bij niet tijdige annulering zijn wij genoodzaakt de door u gereserveerde tijd in rekening te brengen.

BATC zorgverlener
De stichting BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument) registreert, accrediteert en certificeert therapeuten, artsen en organisaties in de natuurgerichte gezondheidszorg. Registratie biedt bescherming, ondersteuning en geloofwaardigheid.


Contactformulier

Voordelen lifescan coaching:

 • Effectief en efficiënt
 • Niet belastend
 • Korte trajecten